streda 24. februára 2016

Návod na inštaláciu Tomb Raider (1996) s DOSBox

Rozhodol som sa spraviť tento návod, pretože niektorí majú problém spustiť Tomb Raider na novších systémoch. V skutočnosti to nie je také zložité ako sa to môže na prvý pohľad zdať.
Ako prvú vec si musíte stiahnuť Advanced Tomb Raider Installer (link z tombraiderhub.com). Je to zip, čiže nepotrebujete žiadny iný program, Windows by to mal vedieť otvoriť.


Po rozbalení by ste mali dostať 5 súborov ale len 3 sú pre vás podstatné. 


Otvorte Tomb Raider 1 installer a preklikajte sa inštaláciou.



Predpokladám, že budete chcieť full installation .


Ak chcete hrať s gamepadom, môžete taktiež zaškrtnúť aj JoyToKey. Neskúšal som to, hral som na klávesnici. Budete musieť vyskúšať sami.


A ak nemáte požadovaný DirectX, budete musieť nainštalovať aj ten. 


Po dokončení inštalácie sa vám na ploche zobrazia dve ikonky - Tomb Raider a Tomb Raider Unfinished Business. Stačí na ne kliknúť a spustí sa vám hra pomocou emulátoru DOSBox. 

Môžete použiť No CD patch alebo ak vám nefungujú FMV ukážky tak aj FMV fix. Myslím, že inštalácia je vcelku jednoduchá, nemali by ste mať s ňou problém :)

1 komentár:

  1. Velice povedený návod, děkuji :)
    Zkoušela jsem to podobně (s jiným instalátorem ale) a vždy se mi podařilo to, že se v DoxBoxu ukázala hláška, že nemám vložené TR CD. Přitom jsem měla. Shodou okolností jsem to dnes zkusila přes ultimate TR edition a vše funguje (je to v podstatě to samé jako toto, řekla bych, jen se to spouští přes CD úplně samo). Fajn návod, myslím, že kdybych na něj natrefila dřív, asi by mi to taky šlo :)

    OdpovedaťOdstrániť